Texty a obrazy : (stopy, které zůstaly) - Zelinský, Miroslav, 1961- (Forum (Protimluv), 2007)
Studie věnované principům ideologického ovlivňování recipienta v různých znakových systémech - ve výtvarném umění (sgrafita na domech v Ostravě-Porubě z 50. let) a v dějinách národních literatur v období totalitních systémů 2. půle 20. stol.