Jiří Trnka - Hlaváček, Luboš, 1929- (Academia, 2002)
Průřez umělcovou tvorbou (ilustrace, malba, sochy, loutky, scénografická a kostýmní tvorba, filmová tvorba). Základní fakta o životě a díle.
Anglické, německé, francouzské a španělské resumé
Autor vlastním jménem Luboš Hlaváček
Keywords: Trnka, Jiří, -- 1912-1969; 20. století; výtvarní umělci -- Česko -- 20. stol.; české malířství -- 20. stol.; moderní malířství -- Česko; knižní ilustrace -- Česko -- 20. stol.; animované filmy -- Česko; artists -- Czechia -- 20th century; Czech painting -- 20th century; modern painting -- Czechia -- 20th century; illustration of books -- Czechia -- 20th century; animated films -- Czechia -- 20th century; monografie; obrazové publikace; pictorial works; monographs