Puklý čas a smích absolutní vlády - Syřišťová, Eva, 1928-2016 (Nakladatelství Tomáše Janečka, 2005)
Povídky významné české psychoterapeutky nabízejí vhled do světa duševně nemocných, ale i do vnitřního exilu některých uměleckých osobností.
"V češtině vyd. 2., upr.: Zblbělost, Puklý čas, Muž stvořený sluncem, Dokončené torzo, Řeč snů a sen řeči. Vyd. 1.: Obrazy a sdělení z odvrácené strany měsíce, Orfeova závěť, Báseň - domov a bezdomoví Paula Celana, Divadlo života a smích absolutní vlády"--Tiráž
Keywords: psychózy; osoby s duševním onemocněním; psychoses; mental patients; české povídky; literatura faktu; Czech short stories; non-fiction