Puklý čas a smích absolutní vlády - Syřišťová, Eva, 1928-2016 (Nakladatelství Tomáše Janečka, 2005)
Povídky významné české psychoterapeutky nabízejí vhled do světa duševně nemocných, ale i do vnitřního exilu některých uměleckých osobností.