Nenechte svůj mozek zahálet : začněte jej využívat na maximum! - Stenger, Christiane, 1987- (Grada, 2015)
Autorka přestavuje poznatky z oblasti výzkumu mozku a objasňuje, jak funguje naše myšlení, paměť a pozornost. Popisuje techniky, kterými můžeme zlepšit naše myšlení (např. bdělá pozornost, meditace, motivace, plánování, spánek, pohyb) a zbavit se prokrastinace, přetěžování mozku a chronického stresu. Dále se zabývá time managementem, multitaskingem, kreativitou, informačním zahlcením, rozhodováním apod. V textu jsou např. i návody na vizualizace (např. pochodů v mozku v podobě akvária), autorčiny vlastní zkušenosti, rady, jak se dopracovat k větší genialitě, různá praktická cvičení apod.
Přeloženo z němčiny
Keywords: mozek; rozvoj myšlení; učení; rozvoj pozornosti; trénink paměti; brain; development of thought; learning; development of attention; memory training; příručky; handbooks, manuals, etc