Tajemství umění : 80 mistrovských děl s detailním vysvětlením - Pankhurst, Andy, 1968-; Hawksley, Lucinda, 1970- (Mladá fronta, 2014)
Interpretace osmdesáti vybraných mistrovských děl výtvarného umění z různých oblastí světa a ze slohového období. Stručné komentáře se snaží napovědět, proč tyto artefakty fascinují stále nové generace diváků.
Část. tištěno napříč
Chronologický přehled
Obsahuje rejstřík
Keywords: výtvarné umění; umělecká díla; vnímání uměleckého díla; art; art works; perception of art; populárně-naučné publikace; obrazové publikace; popular works; pictorial works