Průvodce vyšším věkem : manuál pro seniory a jejich pečovatele - Holmerová, Iva, 1955- (Mladá fronta, 2014)
Kolektiv autorů připravil souhrnné informace o tom, jak zvládat péči o zdraví seniorů. Upozorňuje na jevy provázející stárnutí, možná úskalí stáří a způsoby, jak je zvládat (kapitoly o paměti, demenci, bezpečí seniorů). Důraz je kladen na zdravý životní styl, který umožňuje aktivní stárnutí (otázky výživy, pohybu, pěstování kultury ve stáří). Není opominuta ani sociální sféra (ochrana práv seniorů, sociální služby a pomoc ve stáří). Kniha je určena pečovatelům o seniory, ale i těm, kteří se na stáří připravují či se již nacházejí v seniorském věku.
Keywords: senioři; životospráva; zdraví a nemoc; demence; paměť; výživa člověka; sociální zabezpečení; péče o seniory; older people; health behavior; health and disease; dementia; memory; human nutrition; social security; older people care; kolektivní monografie; collective monographs