Slovenská nová vlna : 80. léta = The Slovak new wave : the 80s - Pospěch, Tomáš, 1974-; Fišerová, Lucia L., 1977- (KANT ve spolupráci s Bona Fide and GHMP, 2014)
Katalog výstavy, která představila tvorbu skupiny slovenských fotografů, tvůrců Slovenské nové vlny. Tito autoři, narození vesměs v 60. letech, vystudovali pražskou FAMU a v 80. letech minulého stol. vstoupili na československou fotografickou scénu.
"Jano Pavlík, Rudo Prekop, Vasil Stanko, Tono Stano, Martin Štrba, Miro Švolík, Kamil Varga, Peter Župník"--Rub. tit. s.
Vydáno u příležitosti výstavy v Domě fotografie Galerie hlavního města Prahy 16.12.2013-16.3.2014
Keywords: katalogy výstav; exhibition catalogs; 1981-1990; 20. století; umělecká fotografie -- Slovensko -- 20. století; černobílá fotografie -- Slovensko -- 20. století; artistic photography -- Slovakia -- 20th century; black-and-white photography -- Slovakia -- 20th century