O hudbě a románu - Kundera, Milan, 1929- (Atlantis, 2014)
Eseje a články z poloviny 90. let, jejichž tématem jsou úvahy i zdánlivě těkající myšlenky, v nichž autor zúročil své bohaté celoživotní propojení s tvorbou významných evropských skladatelů, spisovatelů a myslitelů zejména 19. a 20. století.