Josef Váchal : napsal, vyryl, vytiskl a svázal - Rakušanová, Marie, 1978- (Arbor vitae ; Západočeská galerie ; Památník národního písemnictví, 2014)
Obsáhlá monografie věnovaná jedinečné knižní tvorbě Josefa Váchala. Vyšlo u příležitosti stejnojmenné výstavy v Plzni (2014-15).