Za to můžeš ty-- můj mozku! - Orlita, Vlastimil, 1964- (BizBooks, 2015)
Knížka rozděluje náš mozek na tři části - mozkový kmen, mezimozek a velký mozek. Mozkový kmen charakterizuje autor jako mozek plazů, mezimozek je mozkem šelem a savců a velký mozek je označován jako mozek primátů. U každého člověka je podle autora jeden z těchto mozků dominantní. Text zároveň vysvětluje, jak se lidé s určitým mozkem projevují, prosazují, vyjadřují nebo hospodaří s časem.
Obálkový podnázev: jste spíš šelma, primát nebo plaz? : jak trojjediný mozek ovlivňuje naše chování
Keywords: myšlení; mozek; sebepoznání; lidské chování; typologie osobnosti; thought and thinking; brain; self-consciousness; human behavior; typology (psychology); populárně-naučné publikace; popular works