Kniha ekonomie - Buchtelová, Michaela, 1974-; Hocková, Zuzana; Vochoč, Otakar, 1933- (Knižní klub, 2014)
Co se děje při recesi? Jak fungují peníze? Proč platíme daně? Ekonomie ovlivňuje každou stránku našich životů, od způsobu, jak cestujeme do práce, až po rozhodování, za co utratíme své peníze - a velké ekonomické myšlenky nepřetržitě utvářejí náš svět. Srozumitelné napsaná Kniha ekonomie, doplněná o krátká, výstižná objasnění ekonomických pojmů, diagramy, které krok za krokem zpřehledňují složité teorie, klasické výroky, jež činí ekonomii snáze zapamatovatelnou, a vtipné ilustrace, které si pohrávají s našimi představami o velkých myšlenkách. Nakladatelská anotace.
Terminologický slovník
Obsahuje rejstřík
Keywords: ekonomie; dějiny ekonomických teorií; hospodářské dějiny; economics; history of economic thought; economic history; populárně-naučné publikace; popular works