Demografický vývoj a typologie českého venkova v kontextu prostorových souvislostí - Klufová, Renata (Wolters Kluwer, 2015)
Publikace se zabývá venkovem v širších souvislostech, ale především přináší teoretická východiska rozvoje venkova, vymezení, typologie a vývoji českého venkova. Kniha užitečná nejen pro zájemce o venkov, ale i pro studenty a případně řídící sféru.
Keywords: monografie; monographs; 20.-21. století; 2001-2011; venkov -- Česko -- 20.-21. století; rozvoj venkova -- Česko -- 20.-21. století; venkovské obyvatelstvo -- Česko -- 20.-21. století; countryside -- Czechia -- 20th-21st centuries; rural development -- Czechia -- 20th-21st centuries; rural population -- Czechia -- 20th-21st centuries; Česko -- demografický vývoj -- 20.-21. století; Czechia -- demographic transition -- 20th-21st centuries