Moderní medicína - Tesla, Nikola, 1856-1943 (Dialog, 2013)
Geniální vynálezce Nikola Tesla (1856-1943) experimentoval naprosto mimořádným způsobem také v oblasti medicínské techniky. Vysokofrekvenční elektřinu využíval například k takzvané elektroterapii.
Keywords: lékařské přístroje; rentgenové přístroje; rentgenové záření; vědecké pokusy; medical instruments and apparatus; X-ray instruments; X-rays; scientific experiments; články; populárně-naučné publikace; journal articles; popular works