Malý encyklopedický slovník A-Ž (Academia, 1972)
35 000 slovníkových hesel z nejrůznějších oborů lidské činnosti. Hesla jsou stručná, přehledná a doplňují je četné tabulky. Protože je slovník určen nejširšímu okruhu čtenářů, neobsahuje hesla úzce speciální a odborná. Zájem autorů se soustředil zejména na jevy soudobého života především v Československu, své místo ve slovníku má i starší doba a celosvětová problematika
Keywords: všeobecnosti a zajímavosti; facts and features; encyklopedie; výkladové slovníky; encyclopedias; explanatory dictionaries