Hry k rozvoji sociálních kompetencí žáků 1. stupně ZŠ

Metodika her pro děti mladšího školního věku rozvíjející emoční kompetence, sociální způsobilosti i emoční a sociální inteligenci. Příručka pro učitele.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Lisá, Elena (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Portál, 2010
Edition: Vyd. 1
Subjects:
ISBN: 9788073677466
Physical Description: 124 s. : il. ; 21 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Metodika her pro děti mladšího školního věku rozvíjející emoční kompetence, sociální způsobilosti i emoční a sociální inteligenci. Příručka pro učitele.
Zřejmě díky internetu dochází ke snížení podílu přímé komunikace mezi lidmi, což je patrně jednou z příčin nárůstu počtu dětí neschopných přiměřeně komunikovat s okolím a přizpůsobit se dětskému (třídnímu) kolektivu, nerespektujících společenská nebo skupinová pravidla či autority. Ve výchově a vzdělávání je proto třeba rozvíjet ve větší míře sociální schopnosti a dovednosti, tedy sociální kompetence. Text se zaměřuje na děti mladšího školního věku, pro něž je program koncipován. Publikace obsahuje 32 her na 5 různých komunikačních témat: ve hře si děti osvojují zásady dialogu a zdvořilosti v komunikaci, učí se naslouchat, odolávat případné manipulaci nebo zvládat impulzivitu druhých i svou vlastní. Autorky uvádí zásady skupinové práce, zvláštnosti při realizaci her a popis důležité zpětné vazby - řízené diskuse, která by měla vyjasnit jednotlivé názory a postoje.
Bibliography: Obsahuje bibliografii
ISBN: 9788073677466