Světoví Češi : příběhy osobností, které proslavily naši zem - Černý, Jiří, 1940-2019; Jůzlová, Jana, 1974- (Mladá fronta, 2015)
Knížka umožňuje dětem nahlédnout do osudů výjimečných osobností, které proslavily naši zem a to nenásilnou a zábavnou formou v podobě krátkých kapitol doplněných komiksovými obrázky. Mladí čtenáři se tak mohou seznámit s životem a obdobím, ve kterém žil například: muž, který z lásky ke své manželce vynalezl kostku cukru; první Čech, který přeletěl nad severním pólem; eskymácký náčelník původem z Moravy nebo automobilová závodnice, která předjížděla na trati všechny tehdy světoznámé závodníky.
Keywords: osobnosti -- Česko; celebrities -- Czechia; populárně-naučné publikace; publikace pro děti; popular works; children's literature