Etický aspekt komunikace v pediatrii a v kontaktu s umíráním a smrtí - jeho reflexe v umělecké literatuře - Vitoň, Jan, 1954-; Velemínský, Miloš, 1936- (Triton, 2014)
Největší pozornost je věnována komunikaci s dítětem s poruchou autistického centra. Dále komunikaci s rodiči a s dítětem s postižením a nepříznivou prognózou. Též vytváření a posilování empatického vztahu k seniorům, nemocným a dětem s handicapem.
Pod názvem: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta
Keywords: děti se zdravotním postižením; rodiny s dětmi s postižením; rodiče a děti; pediatrie; umírání; komunikace (sdělování) -- etické a morální aspekty; literární náměty; etická výchova; children with disabilities; families with children with disabilities; parents and children; pediatrics; dying; human communication -- ethical and moral aspects; literary themes; ethical education; monografie; monographs