Principy a praktika lékařské mikrobiologie - Melter, Oto, 1965-; Malmgren, Annika (Karolinum, 2014)
Informace pocházejí z aktuálních odborných zdrojů a ze zkušeností autorů. Každá kapitola je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Praktická část obsahuje vždy několik cvičení, která umožní vyzkoušet si jednoduché diagnostické metody v laboratoři lékařské mikrobiologie. Množství fotografií a diagramů zvyšuje srozumitelnost popisů elementárních principů. Nakladatelská anotace.
Keywords: lékařská mikrobiologie; mikrobiologická technika; medical microbiology; microbiological techniques; učebnice vysokých škol; praktická cvičení; textbooks (higher); problems, exercises, etc