HIV infekce : současné trendy v diagnostice, léčbě a ošetřovatelství - Jilich, David, 1979-; Kulířová, Veronika (Mladá fronta, 2014)
Monografie přibližuje problematiku HIV/AIDS z několika úhlů pohledu. Přináší poznatky o historii infekce, pojednává o epidemiologii a diagnostice, průběhu onemocnění, terapii, péči o HIV-pozitivní, prevenci přenosu. Nechybí ani kapitoly věnované psychickým, sociálním a právním aspektům nemoci. Hlavní autoři publikace vycházejí ze zkušeností a znalostí, které získali při každodenní péči o HIV-pozitivní osoby, a z edukačních aktivit, jež jsou součástí boje proti této nemoci.
Keywords: virus HIV; AIDS; diagnostika (lékařství); terapie; ošetřovatelství; HIV virus; AIDS (disease); medical diagnostics; therapy; nursing; kolektivní monografie; collective monographs