Čínské tradiční vědění z pohledu Západu : reflexe čínské tradiční vědy a vědeckého myšlení v dílech některých britských a amerických vědců - Bílková, Jitka, 1965- (Západočeská univerzita v Plzni, 2014)
Publikace se zabývá několika aspekty čínské tradiční vědy, zahrnující myšlenkové a společensko-historické prostředí.
Keywords: monografie; monographs; 20. století; civilizace -- Čína; filozofické myšlení -- Čína; vědecké myšlení -- Čína; filozofie a věda -- Čína; Východ a Západ; kulturní vlivy (čínské) -- Velká Británie -- 20. století; kulturní vlivy (čínské) -- Spojené státy americké -- 20. století; věda -- Velká Británie -- 20. století; věda -- Spojené státy americké -- 20. století; dějiny vědy; civilization -- China; philosophical thought -- China; scientific thought -- China; philosophy and science -- China; East and West; culture's influence (Chinese) -- Great Britain -- 20th century; culture's influence (Chinese) -- United States -- 20th century; science -- Great Britain -- 20th century; science -- United States -- 20th century; history of science