Partekon : život po kapitalismu : (participativní ekonomika) - Albert, Michael, 1947- (Mezera, 2012)
Autor představuje svou ekonomickou vizi, kterou nazývá participativní ekonomikou nebo také partekonem. Ta má podporovat odpovědnost každého člověka za vlastní osud a zároveň solidaritu. První část obsahuje vysvětlení ekonomických pojmů, zabývá se ekonomickými hodnotami a institucemi, druhá část se soustředí na základní myšlenky (např. existence rad pracujících na každém pracovišti) a kladné stránky participativní ekonomiky, třetí se zaměřuje na popis jejích důsledků pro každodenní život a poslední část se snaží vyvrátit možné obavy s tímto ekonomickým systémem spojené.
Keywords: ekonomie; hospodářská politika; participativní management; distributivní spravedlnost; ekonomie blahobytu; economics; economic policy; participative management; distributive justice; welfare economics; studie; studies