Příležitosti a výzvy environmentálního výzkumu - Frouz, Jan, 1967-; Moldan, Bedřich, 1935- (Univerzita Karlova v Praze, nakladatelství Karolinum, 2015)
Propojování těchto pohledů představuje největší výzvu a zároveň největší příležitost environmentálního výzkumu. Jednotlivé kapitoly přinášejí shrnutí hlavních směrů environmentálního výzkumu, který se provádí na Univerzitě Karlově, a zároveň naznačují zaměření environmentálního výzkumu v celé České republice. Nakladatelská anotace.
Keywords: environmentální výzkum -- Česko; environmentální problémy -- Česko; životní prostředí -- antropogenní vlivy; environmental research -- Czechia; environmental problems -- Czechia; environment -- anthropogenous influences; kolektivní monografie; collective monographs