Brazilská próza v době vojenské diktatury a její filmové ozvěny - Burianová, Zuzana, 1969- (Univerzita Palackého v Olomouci, 2014)
Studie se zabývá brazilskou prózou, která vznikla v době vojenské diktatury. Publikace se zaměřuje na románové a memoárové prózy. Druhá polovina knihy se věnuje rozboru a srovnání filmu z 90. let s literární předlohou.
Keywords: studie; studies; 1964-1985; 20. století; brazilská próza -- 20. století; vojenská diktatura -- Brazílie -- 20. století; literatura a společnost -- Brazílie -- 20. století; film a literatura -- Brazílie -- 20. století; filmová tvorba -- Brazílie -- 20. století; Brazilian prose literature -- 20th century; military dictatorship -- Brasil -- 20th century; literature and society -- Brasil -- 20th century; film and literature -- Brasil -- 20th century; art of film production -- Brasil -- 20th century