Brazilská próza v době vojenské diktatury a její filmové ozvěny - Burianová, Zuzana, 1969- (Univerzita Palackého v Olomouci, 2014)
Studie se zabývá brazilskou prózou, která vznikla v době vojenské diktatury. Publikace se zaměřuje na románové a memoárové prózy. Druhá polovina knihy se věnuje rozboru a srovnání filmu z 90. let s literární předlohou.