Signál a šum : mnoho předpovědí selže, některé ne - Silver, Nate, 1978- (Paseka, 2014)
Nárůst informací v informačním věku ztěžuje naši orientaci, oddělit tento šum od signálů je těžké, ale nikoli nemožné. Kniha na příkladu mnoha témat a oborů - od ekonomické krize přes baseball, epidemii ptačí chřipky, meteorologii a předpověď hurikánů, poker, marketing až po 11. září 2001 - analyzuje, proč se většina předpovědí mýlila a naopak co činí jiné předpovědi úspěšnými. Jako tvůrce fungujícího modelu předpovědí úspěšnosti hráčů baseballu, autor geniální předpovědi volebních výsledků amerických prezidentských voleb a výherce 400 000 dolarů v pokeru má Nate Silver k tématu jistě co říct. Nakladatelská anotace. Kráceno.