Signál a šum : mnoho předpovědí selže, některé ne

Nárůst informací v informačním věku ztěžuje naši orientaci, oddělit tento šum od signálů je těžké, ale nikoli nemožné. Kniha na příkladu mnoha témat a oborů - od ekonomické krize přes baseball, epidemii ptačí chřipky, meteorologii a předpověď hurikánů, poker, marketing až po 11. září 2001 - analyzuj...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Silver, Nate, 1978- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha ; Litomyšl : Paseka, 2014
Edition: Vyd. 1.
Subjects:
ISBN: 9788074324406
Physical Description: 542 s. : il. ; 23 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Nárůst informací v informačním věku ztěžuje naši orientaci, oddělit tento šum od signálů je těžké, ale nikoli nemožné. Kniha na příkladu mnoha témat a oborů - od ekonomické krize přes baseball, epidemii ptačí chřipky, meteorologii a předpověď hurikánů, poker, marketing až po 11. září 2001 - analyzuje, proč se většina předpovědí mýlila a naopak co činí jiné předpovědi úspěšnými. Jako tvůrce fungujícího modelu předpovědí úspěšnosti hráčů baseballu, autor geniální předpovědi volebních výsledků amerických prezidentských voleb a výherce 400 000 dolarů v pokeru má Nate Silver k tématu jistě co říct. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Stěžejními tématy publikace jsou prognózy a strategie všeho druhu, statistika, práce s daty v době, která je informacemi zahlcená.
Item Description: Přeloženo z angličtiny
Bibliography: Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
ISBN: 9788074324406