Úvod do dějin tištěných médií - Večeřa, Pavel, 1969- (Grada Publishing, 2015)
Autor rekapituluje historické mezníky a technické vynálezy, které zásadním způsobem ovlivnily vývoj médií. Sleduje proměny mediální komunikace během staletí i vývoj státní regulace médií. Všímá si jednotlivých profesí, které v tištěných médiích působily a působí. Zamýšlí se rovněž nad poněkud nejistou budoucností tohoto druhu médií. Sleduje především vývoj v anglosaských zemích, Francii a Německu.
Keywords: monografie; monographs; 16.-21. století; tisk -- 16.-21. století; masmédia a společnost -- 16.-21. století; dějiny médií -- 16.-21. století; press -- 16th-21st centuries; mass media and society -- 16th-21st centuries; history of the media -- 16th-21st centuries