Úvod do dějin tištěných médií - Večeřa, Pavel, 1969- (Žurnalistika a komunikace, 2015)
Autor rekapituluje historické mezníky a technické vynálezy, které zásadním způsobem ovlivnily vývoj médií. Sleduje proměny mediální komunikace během staletí i vývoj státní regulace médií. Všímá si jednotlivých profesí, které v tištěných médiích působily a působí. Zamýšlí se rovněž nad poněkud nejistou budoucností tohoto druhu médií. Sleduje především vývoj v anglosaských zemích, Francii a Německu.