Dlouhá cesta : snahy o vybudování nového kostela v Otrokovicích - Věrný, Petr, 1974- (Petr Věrný, 2015)
Kniha Dlouhá cesta - Snahy o vybudování nového kostela v Otrokovicích shrnuje více než dvě stě let trvající snahy otrokovických občanů postavit v obci nový a větší kostel. V knize jsou shromážděny dostupné materiály, popsány různé etapy snah a uceleně jsou poskytnuty k obohacení farníkům a širší veřejnosti. Práce ukazuje vůli, odhodlání a nasazení všech zúčastněných, které je bezpodmínečně třeba k uskutečnění takového záměru. Ve světle předešlého se pak jeví závěrečná realizace jako nejjednodušší část celého procesu. Součástí knihy je také rozsáhlá obrazová příloha, ve které jsou ukázány stěžejní ideové návrhy, plány a projekty jak snah nerealizovaných, tak i snahy finální, realizované ve stavbě farního kostela sv. Vojtěcha.
Keywords: Kostel sv. Michala (Otrokovice, Česko); Kostel sv. Vojtěcha (Otrokovice, Česko); kostely; církevní stavby; farnosti; churches; church buildings; parishes; Otrokovice (Česko) -- dějiny; Zlín (Česko : oblast); Zlínský kraj (Česko : 2000-); Otrokovice (Czechia) -- history; Zlín Region (Czechia); Zlínský kraj (Czechia : 2000-); monografie; monographs