Jean Anouilh mezi divadlem a pokušením filmu - Voždová, Marie, 1961- (Univerzita Palackého v Olomouci, 2014)
Monografie věnovaná jednomu z nejslavnějších francouzských dramatiků 20. stol. Soustředí se na téměř zapomenutou část jeho díla, na filmovou tvorbu. Anouilh napsal scénáře k dvacítce filmů a dva z nich sám režíroval.
Nad názvem: Univerzita Palackého v Olomouci, Filozofická fakulta
Keywords: Anouilh, Jean, -- 1910-1987; monografie; monographs; 20. století; francouzští dramatici -- 20. století; francouzské drama -- 20. století; divadlo -- Francie -- 20. století; filmová tvorba -- Francie -- 20. století; televizní tvorba -- Francie -- 20. století; film a literatura -- Francie -- 20. století; French dramatists -- 20th century; French drama -- 20th century; theater -- France -- 20th century; art of film production -- France -- 20th century; television production -- France -- 20th century; film and literature -- France -- 20th century