Jean Anouilh mezi divadlem a pokušením filmu - Voždová, Marie, 1961- (Monografie, 2014)
Monografie věnovaná jednomu z nejslavnějších francouzských dramatiků 20. stol. Soustředí se na téměř zapomenutou část jeho díla, na filmovou tvorbu. Anouilh napsal scénáře k dvacítce filmů a dva z nich sám režíroval.