Kapitoly z historie bydlení - Dulla, Matúš, 1950- (České vysoké učení technické v Praze, 2014)
Kolektivní monografie se zabývá různými aspekty bydlení a jejich proměnami v dějinách (druhy obytných domů, jejich dispoziční řešení, osvětlení, vytápění). Zabývá se dlouhým obdobím od středověku po druhou polovinu 20. století.
Keywords: bydlení -- dějiny; obytné domy; bytové interiéry; architektura; urbanismus; housing -- history; dwelling-houses; residential interiors; architecture; city planning; kolektivní monografie; collective monographs