Imaginace genů : sociologická perspektiva - Šlesingerová, Eva, 1975- (Sociologické nakladatelství (SLON) v koedici s Masarykovou univerzitou Brno, 2014)
Kniha je sociologickou úvahou nad tématem DNA a genetiky ve spojitosti s kategoriemi etnicity, rasy, národa, ale také v souvislosti s mytologií dávných kořenů či domoviny.
Keywords: genetika; geny; biopolitika; rasové teorie; genetics; genes; biopolitics; race theories; monografie; monographs