Imaginace genů : sociologická perspektiva - Šlesingerová, Eva, 1975- (Studie (Sociologické nakladatelství), 2014)
Kniha je sociologickou úvahou nad tématem DNA a genetiky ve spojitosti s kategoriemi etnicity, rasy, národa, ale také v souvislosti s mytologií dávných kořenů či domoviny.