Objevujeme létání - Yasuda, Anita, 1968- (Computer Press, 2014)
Co je to let? Jak létají letadla? Kdo byli první lidé, kteří postavili létající stroje? V této knize se dozvíte, jak věci létají, a poznáte vzrušující historii létání - od draků z období kolem roku 500 př. n. l. až po současné kosmické lodě. Zábavné pokusy a projekty vám pomohou porozumět například tomu, proč ptáci mohou létat a my ne. Po přečtení knihy budete umět poslat vzkaz leteckou abecedou a vyrobíte si například ornitoptéru,létající balon, padák, vodní kompas či raketu s pohonem. Nakladatelská anotace.
Přeloženo z angličtiny
Obálkový podnázev: 25 báječných projektů
Chronologický přehled
Terminologický slovník
Keywords: létání; letadla; dějiny letectví; flying; airplanes; history of aviation; publikace pro děti; populárně-naučné publikace; children's literature; popular works