Antikoncepce : průvodce ošetřujícího lékaře - Fait, Tomáš, 1971- (Maxdorf, 2012)
Odborná publikace českého gynekologa a porodníka shrnuje informace o aktuálním stavu této problematiky. Podává přehled dostupných antikoncepčních metod, kdy největší pozornost je věnována nejrozšířenější kontracepční metodě - hormonální antikoncepci. Zmíněny jsou zde i nejnovější trendy a prostředky. Kniha popisuje vlivy antikoncepce na zdravotní stav žen, její zdravotní přínosy i rizika, doporučení ohledně užívání i případné kontraindikace. Autor uvádí i specifika používání antikoncepce v různých obdobích života žen. Informace jsou podloženy statistickými a zdravotnickými údaji.
Keywords: antikoncepce; contraception; příručky; handbooks, manuals, etc