Antikoncepce : průvodce ošetřujícího lékaře

Odborná publikace českého gynekologa a porodníka shrnuje informace o aktuálním stavu této problematiky. Podává přehled dostupných antikoncepčních metod, kdy největší pozornost je věnována nejrozšířenější kontracepční metodě - hormonální antikoncepci. Zmíněny jsou zde i nejnovější trendy a prostředky...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Fait, Tomáš, 1971- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Maxdorf, c2012
Edition: 2. vyd.
Series: Farmakoterapie pro praxi
Jessenius
Subjects:
ISBN: 9788073452803
Physical Description: 125 s. : il. ; 19 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Odborná publikace českého gynekologa a porodníka shrnuje informace o aktuálním stavu této problematiky. Podává přehled dostupných antikoncepčních metod, kdy největší pozornost je věnována nejrozšířenější kontracepční metodě - hormonální antikoncepci. Zmíněny jsou zde i nejnovější trendy a prostředky. Kniha popisuje vlivy antikoncepce na zdravotní stav žen, její zdravotní přínosy i rizika, doporučení ohledně užívání i případné kontraindikace. Autor uvádí i specifika používání antikoncepce v různých obdobích života žen. Informace jsou podloženy statistickými a zdravotnickými údaji.
Přehled aktuálních metod a prostředků antikoncepce doplněný o zhodnocení jejich účinnosti a vlivu na zdravotní stav žen.
Bibliography: Obsahuje bibliografii a rejstřík
ISBN: 9788073452803