Umění války : využití válečných strategií v byznysu - Sunzi, 544 př. Kr.-496 př. Kr (BizBooks, 2014)
Pojednání Mistra Suna Umění války je nejstarší knihou o strategii boje v dějinách lidstva. Už dva a půl tisíce let představuje pramen inspirace jak pro generály a politiky, tak pro manažery a podnikatele. Ve světě byznysu je přece vítězství (podobně jako ve válce) vždy až na prvním místě. Vydání, které držíte v rukou, je výjimečné tím, že starobylé pojednání přímo z čínského originálu přeložil sinolog Vít Vojta a každou kapitolu doplnil aktuálním komentářem zaměřeným na to, jak strategie Umění války využít v podnikání. Kniha obsahuje i čínský originál. Velikost díla Mistra Suna spočívá v jasné a komplexní metodě, spojující politickou a ekonomickou strategii, pravidla budování týmu a obchodní soutěže. Nakladatelská anotace. Kráceno.
"Překlad z čínského originálu s aktuálním komentářem zaměřeným na měření sil v konkurenčním boji"--Obálka
Keywords: Sunzi, -- 544 př. Kr.-496 př. Kr.; populárně-naučné publikace; komentovaná vydání; popular works; annotated editions; 6.-5. století př. Kr.; vojenská strategie -- starověká Čína -- 6.-5. století př. Kr.; podnikání; management; strategický management; konkurenceschopnost; úspěch v podnikání; military strategy -- ancient China -- 6.-5. centuries B.C.; business; strategic planning; competitiveness; success in business