Z Prahy až do Buenos Aires : „ženské umění“ a mezinárodní reprezentace meziválečného Československa - Pachmanová, Martina, 1970- (Vysoká škola uměleckoprůmyslová, 2014)
Publikace, doprovázající stejnojmennou výstavu v galerii UM na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze, sleduje proces formování národní kultury v souvislosti s rozvojem ženské umělecké emancipace.
Pub. volně doprovází stejnojmennou výstavu v galerii UM na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze
Životopisná data a přehledy výstav
Část. tištěno napříč
Keywords: Výstava ženského umění československého -- (1929 : -- Buenos Aires, Argentina); kolektivní monografie; katalogy výstav; collective monographs; exhibition catalogs; 1850-1929; 19.-20. století; 1918-1929; 1918-1938; 1929; 1921-1930; ženská emancipace -- Česko -- 19.-20. století; ženy v umění -- Česko -- 19.-20. století; umění a společnost -- Československo -- 1918-1938; české umění -- 20. století; moderní umění -- Česko; umělecké výstavy -- Argentina -- 1921-1930; emancipation of women -- Czechia -- 19th-20th centuries; women in art -- Czechia -- 19th-20th centuries; art and society -- Czechoslovakia -- 1918-1938; Czech art -- 1918-1938; modern art -- Czechia; art exhibitions -- Argentina -- 1921-1930; Buenos Aires (Argentina)