Z Prahy až do Buenos Aires : „ženské umění“ a mezinárodní reprezentace meziválečného Československa - Pachmanová, Martina, 1970- (Vysoká škola uměleckoprůmyslová, 2014)
Publikace, doprovázající stejnojmennou výstavu v galerii UM na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze, sleduje proces formování národní kultury v souvislosti s rozvojem ženské umělecké emancipace.