Architektúra pohyblivého obrazu - Vaško, Imrich, 1958- (Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze, 2014)
Soubor esejů slovenského architekta a urbanisty. Autor se v nich věnuje vztahům mezi architektonickou tvorbou a kinematografií. Původně vyšly tyto texty jako sloupky pro slovenský architektonický a kulturní časopis ARCH.