Překnížkováno : co čteme a kupujeme (2013) - Trávníček, Jiří, 1960- (Host, 2014)
Další ze série studií věnovaných české čtenářské kultuře. Vychází ze statistického výzkumu čtenářů a čtení v České republice, který organizovala v roce 2013 Národní knihovna s Ústavem pro českou literaturu AV ČR.