Věci a slova : umělecký průmysl, užité umění a design v české teorii a kritice 1870-1970 - Hubatová-Vacková, Lada, 1969-; Pachmanová, Martina, 1970-; Pečinková, Pavla, 1951- (Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze, 2014)
Antologie textů k dějinám uměleckého průmyslu, užitého umění a designu v Čechách v období let 1870-1970. Doprovodná publikace ke stejnojmenné výstavě v pražské Galerii UM (Vysoká škola uměleckoprůmyslová).
Část. přeloženo z němčiny
Keywords: texty; antologie; komentovaná vydání; texts; anthology; annotated editions; 1870-1970; 19.-20. století; design; užitkový design; průmyslový design; užité umění; umělecká řemesla; výtvarná kritika -- Česko -- 19.-20. století; teorie umění -- Česko -- 20.-21. století; estetika -- Česko -- 19.-20. století; design for use; industrial design; applied arts; arts and crafts; art criticism -- Czechia -- 19th-20th centuries; theory of art -- Czechia -- 19th-20th centuries; aesthetics -- Czechia -- 19th-20th centuries