Objevování existence s Husserlem a Heideggerem - Levinas, Emmanuel, 1906-1995 (Pavel Mervart, 2014)
Soubor studií francouzského židovského filozofa E. Lévinase, v nichž se věnuje filozofii zakladatelů fenomenologie E. Husserla a M. Heideggera a jejich vlivu na filozofii existencialismu. Studie zároveň svědčí o filozofickém vývoji E. Lévinase.
Přeloženo z francouzštiny
Keywords: Husserl, Edmund, -- 1859-1938; Heidegger, Martin, -- 1889-1976; studie; sborníky; studies; papers by one author; 19.-20. století; německá filozofie -- 19.-20. století; fenomenologie; German philosophy -- 19th-20th centuries; phenomenology