Objevování existence s Husserlem a Heideggerem - Levinas, Emmanuel, 1906-1995 (Pavel Mervart, 2014)
Soubor studií francouzského židovského filozofa E. Lévinase, v nichž se věnuje filozofii zakladatelů fenomenologie E. Husserla a M. Heideggera a jejich vlivu na filozofii existencialismu. Studie zároveň svědčí o filozofickém vývoji E. Lévinase.