Objevování existence s Husserlem a Heideggerem

Soubor studií francouzského židovského filozofa E. Lévinase, v nichž se věnuje filozofii zakladatelů fenomenologie E. Husserla a M. Heideggera a jejich vlivu na filozofii existencialismu. Studie zároveň svědčí o filozofickém vývoji E. Lévinase.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Levinas, Emmanuel, 1906-1995 (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Červený Kostelec : Pavel Mervart, 2014
Edition: Vyd. 1.
Subjects:
ISBN: 9788074651274
Physical Description: 257 s. ; 22 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Soubor studií francouzského židovského filozofa E. Lévinase, v nichž se věnuje filozofii zakladatelů fenomenologie E. Husserla a M. Heideggera a jejich vlivu na filozofii existencialismu. Studie zároveň svědčí o filozofickém vývoji E. Lévinase.
Studie pocházejí z 30.-60. let 20. století. V první části (Objevování existence s Husserlem a Heideggerem) jsou uvedeny autorovy rané studie, v nichž představuje fenomenologii a filozofii existence francouzským čtenářům. Ve druhé části (Nové eseje) se nacházejí polemické studie o Husserlových otázkách intencionality a smyslovosti. Ve třetí části (Zkratky) rozvíjí autor vlastní fenomenologii. Nacházejí se zde zárodky tezí, rozvinutých později v jeho knize Totalita a nekonečno, nebo otázky problematiky řeči a etiky.
Item Description: Přeloženo z francouzštiny
Bibliography: Obsahuje bibliografické odkazy
ISBN: 9788074651274