Občanská a lidská práva v současné době - Pavlíček, Václav, 1934-; Hofmannová, Helena, 1970- (Auditorium, 2014)
Kolektivní monografie se zabývá současnými proudy v pojetí občanských a lidských práv, které jsou vyvolány novou geopolitickou situací a zkušenostmi předchozích pětadvaceti let po skončení bipolárního pojetí světa.
Keywords: lidská práva; ochrana lidských práv; human rights; human rights protection; kolektivní monografie; collective monographs