Bez šéfa - Svatopluk, T., 1900-1972 (Československý spisovatel, 1953)
Pokračování autorova románu "Botostroj" je románovou kronikou obuvnického kombinátu od jeho znárodnění po osvobození r. 1945 až k únorovým dnům r. 1948.
Keywords: Baťovy závody; česká próza; dělnická literatura; Czech prose literature; working class literature; romány; novels; Zlín (Česko); Zlín (Czechia); 1945-1948