Bez šéfa - Svatopluk, T., 1900-1972 (Žatva, 1953)
Pokračování autorova románu "Botostroj" je románovou kronikou obuvnického kombinátu od jeho znárodnění po osvobození r. 1945 až k únorovým dnům r. 1948.